Szórt purhab szigetelés országosan

Vállaljuk családi és társasházak, ipari és mezőgazdasági épületek hő és vízszigetelését: Gépi Szórt PUR hab technologiával.

Több évtizedes építőipari és hőszigetelési gyakorlattal rendelkező, országosan dolgozó közép dunántúli székhelyű Vállakozás.

PUR szigetelés

A szórt purhab szigetelés rendkívül sok előnnyel és pozitív tulajdonsággal rendelkezik. A gyors és költséghatékony kivitelezés mellett, rendkívül tartós és időtálló tulajdonságú felületet képez. Kiszáradva szagtalan, égést nem tápláló hab, amely szinte minden felületen alkalmazható. Legapróbb, pár mm-es résekbe is könnyedén behatol a kifújás során, és kitölt minden rendelkezésreálló teret.

Kiváló páraáteresztő tulajdonsága mellett, huzatmentessé teszi a tetőteret. Páraszellőző képeségéből adódóan, nem tárolja a nedvességet a szarufák között, és a lambéria mögött.

Közvetlenül a kikeményedést követően, oldhatatlanná válik. Nem bomlik, nem öregszik vagy gombásodik. Akadályozza a penészesedést és a dohosodást. Kivitelezés során, rendkívül költséghatékony, nincs vágási hulladék vagy egyéb anyagveszteség, nem keletkezik elszállítandó hulladékanyag. Rendkívül jó kiszellőzéssel rendelkező, nedvszívó hatású és egyben önszáritó tulajdonsággal rendelkező anyag.

A PUR szigetelés előnyei

 • Ideális bármilyen épülettípusra. Családi és társasházak, ipari és mezőgazdasági épületekre egyaránt.
 • Bármilyen felületre alkalmazható. Legyen az, fa, acél, tégla, beton vagy kő.
 • Tökéletesen hőhíd és varratmentesen felvihető a felületre.
 • Mérettartó, és kiemelkedő hőszigetelési tulajdonsággal rendelkezik.
 • Nagyszilárdságú, akár lépésálló felületet képez, jól terhelhető és pakolható.
 • Gyors és egyben költséghatékony kivitelezés.
 • Megszünteti a páralecsapódást, ellenáll a gombásodásnak és a penészesedésnek.
 • Egészségre teljesmértékben ártalmatlan, mosható és könnyen tisztítható felület.
 • Önkioltó, B2 besorolású.
 • Tartós, több évtizedes élettartalommal rendelkező technológia.

Típusai

Nyitott cellás

A nyitott cellás purhab szigetelés jelenleg az egyik legnépszerűbb hőszigetelési megoldás, mind a magán és társasházak és az ipari létesítmények, csarnokok és raktárak esetében.

Nagyban elősegíti az épület energetikai korszerűsítését és rezsicsökkentését. 

A nyitott cellás PURhab, két komponens helyszínen való kikeveréséből, speciális szórógép segítségével kerül fel az adott felületre.

A nyitottcellás PURhab szerkezete, alapvetően lazább a zártcelláshoz képest, ezért népszerű választás a tetőszerkezet szarufaköze,  a könnyűszerkezetek és szendvicspanelek tekintetében.

Összefüggő felületen történő szakszerű lerakása, megoldja a hőhidak problémáját és az évek alatt sem esik össze a szerkezete. 

Kiváló védelmet nyújt a rágcsálókkal és a rovarokkal szemben, megóvja az épületet a víz beszivárgásától.

Zárt cellás: 

A Zárt cellás PURhab szigetelés a nyitott celláshoz képest egy lassabban táguló, ennek hatására egy szorosabb és egyben sűrűbb, erősebb szerkezetet képez.

Mivel a zártcellás hab négyszer sűrűbb a nyíltcellásnál, a hőszigetelő képessége is arányosan sokkal nagyobb. 

Számtalan területen alkalmazható és az egyik leghatékonyabb hőszigetelési eljárásként ismerik. 

A szórt poliuretán hab nem véletlen az építkezők, és a felújítok legközkedveltebb megoldása.

Felhasználási területek

A gépi szórt PURhab szigetelés, tökéletes vízzáró és lépésálló megoldást nyújt a régi és új padlásfödémek szigetelésénél. A régi ingatlanoknál jellemzően salakkal vagy sarazott födémmel szigetelték a házfödémet. Itt gyakori problémákat okoz a beázás, porhó és a rágcsálók okozta károsodás. A lépésálló réteg vízzáró és hőhídmentes, egybefüggő felületű, ezáltal kiváló megoldást nyújt a régi födémek korszerűsítésében.

Az épület energetikai korszerűsítése: tetősík, szarufaköz, beépített tetőtér és a meglévő dobozolás gépi szigetelése, nyitott és zártcellás gépi PUR szigeteléssel. Akár 20-30%-al csökkenhet a lakóépület rezsiköltsége.

Gyors, hatékony és egyben tartósmegoldást jelent a csarnokok, ipari és mezőgazdasági épületek korszerűsítése, PUR hab technológiával.

 • Optimális energiahatékonyságot nyújt, a fűtési költségek jelentősen csökkenek, teljes illesztés és hőhídmentes megoldást nyújt. Különösen előnyös és egyben rendkívül költséghatékony az olyan nagyfelületek esetében, mint az iparicsarnokok. 
 • Gyors kivitelezés: A folyamatosan használtban lévő ipari épületeknél, fontos a munkavégzés zavartalansága és a felújításra szánt idő minimalizálása. Ezeket figyelembe véve ideális megoldást jelenthet a gépi PUR szigetelés, mivel pár nap alatt elvégezhető a teljes kivitelezés. 
 • Egyszerre biztosít víz és hőszigetelést, megszünteti a páralecsapódást, és a beázást. 
 • Tartós, hosszútávú megoldást jelenet. A PURhab szigetelés élettartalma legalább 20 évet jelent. Egyenletes szinten tartja az épület hőmérsékletét, jelentősen növeli annak élettartalmát.
 • Különböző felületeken és épülettípusoknál alkalmazható, többek között: könnyűszerkezetes csarnokok, raktárak, állattartó épületek, magtárolók, zöldség és gyümölcstárolók.

Ingyenes árajánlatért és helyszíni felmérésért, keressen bizalommal!