Ereszcsatorna, tetőablak

Mi az Albatetőnél sokszor hangsúlyozzuk, hogy az ereszcsatorna bár kevéssé hangsúlyos részlet, mégis kulcsfontosságú szerepe van a ház arculatában és állagának megőrzésében.

Rendszeresen felhívjuk a figyelmet arra, hogy a sérült, elhanyagolt ereszek nem képesek ellátni feladatukat, ami komoly vizesedéshez vezethet.

A rozsdás, repedt, eldeformálódott, csöpögő ereszcsatornák ráadásul a ház megjelenését is negatívan befolyásolják.

Tartós és esztétikus eredmény

A nem megfelelően tisztított és ellenőrzött ereszek tehát komoly károkat okozhatnak nekünk. Ezek felújításához szerencsére jóval kevésbé kell a zsebünkbe nyúlnunk, mintha már a homlokzatot, a lábazatot vagy a nyílászárókat is javítani, cserélni kellene.

Az ereszek javításhoz, cseréjéhez érdemes több évtizedes tapasztalattal rendelkező szakembereink segítségét igénybe venni, mert így az eredmény nem csak tartósabb, de esztétikusabb is lesz.

Ereszcsatorna színek

A tetőablak szorul, nehezen záródik,
penészesedik, nem szigetel kellőképp?

Hasonlóképp jelentős szakértelmet kíván annak eldöntése is, hogy lelakott tetőablakunkat érdemes-e felújítani, vagy inkább már cserélni kell. Mi természetesen ezen a téren is örömmel és jelentős szaktudással állunk az Ön rendelkezésére. Még a legjobb ablakokat is érdemes alaposan átvizsgálni, ha a beépítésük óta 20-25 év már eltelt. A jó minőségű ablakoknál elég lehet a szakszerű renoválás (főleg, ha van hozzájuk alkatrész), míg a korszerűtlen, rég nem gyártott nyílászárókat érdemesebb inkább újra cserélni. A csere lehet teljes (tokkal együtt történő) vagy részleges (amikor csak az ablakszárnyból van szükség újabbra).

Ha az ablak szorul, nehezen záródik, penészesedik, nem szigetel kellőképp, az mindenképp figyelmet érdemel. Pontosan tudni kell, hogy alkatrészhiba, tömítési probléma, a keret elöregedése vagy valami egyéb ok áll a háttérben. Az ablak melletti beázási foltok arról tanúskodnak, hogy az ablak nem megfelelően lett beépítve, a mi szakembereink természetesen még ilyen helyzetben is tudnak hatékonyan segíteni. Sokszor viszont amiatt lesz szükség cserére, mert olyan kiegészítőket szeretnénk az ablakra felszereltetni, ami csak az újabb modellek esetében lehetséges.

Kérje ingyenes tanácsadásunkat és felmérésünket, legyen szó akár az
eresz cseréjéről vagy javításáról, akár a tetőablakok problémáiról!